5 tips om óók in de zomer energie te besparen

Met deze vijf simpele tips van Energiehulp Berkay bespaar je meer.

Tip 1​: Sluit overdag je gordijnen & ramen

Tijdens de warme dagen kost het veel energie om je huis koel te houden. Hou daarom warmte buiten de deur. Doe overdag de ramen en gordijnen dicht. In de avond kun je de gordijnen en de ramen weer opendoen om lekker door te luchten met koelere avondlucht.

Tip 2​: Zet tijdens je vakantie apparaten uit
Veel apparaten gebruiken ook energie als de stekker nog in het stopcontact zit. Zoals bijvoorbeeld je telefoonoplader of tv. Gebruik je een apparaat niet? Haal de stekker dan uit het stopcontact of neem een stekkerdoos met stand-by schakelaar.

Tip 3​ Groen houdt je huis koel
Zorg voor lekker veel groen als je een tuin hebt. Bomen en planten houden je huis namelijk koel. Ze nemen warmte op en grote bomen kunnen veel schaduw geven.

Tip 4​: Ga slim om met je apparaten
Een ventilator verbruikt weinig energie. Denk je toch na over een airco? Kies er dan een met energielabel A++ of hoger en een laag energieverbruik in kWh per jaar. Je kunt er dan ook mee (bij)verwarmen in de winter.

Tip 5: ​Let op je lampen
In de zomer is het langer licht en dus ook lichter in huis. Laat je per ongeluk een lamp aan, dan kan deze zomaar heel de dag branden zonder dat je het doorhebt. Zonde, helemaal als je nog gloeilampen gebruikt. Deze slurpen veel stroom.

Wil je nog meer tips?
Maak een gratis afspraak met de Energiehulp. De Energiehulp komt op bezoek bij mensen die de hulp goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeite hebben om de rekening te betalen. Voor meer info en het maken van een afspraak, klik op de gele knop onder deze tekst.

De voordelen op een rijtje

De Energiehulp is gratis
De Energiehulp maakt je huis energiezuiniger
Na het bezoek bespaar je direct energie